[Nieuwsbrieven: April 2005]

Zij heeft op het project Bem Me Quer van Zuster Helena een broodbak-cursus gevolgd. Hoewel de beide ouders ernstig ziek zijn, kunnen ze met de beschikbare medicatie best nog veel ouder worden. En hun drie jonge kinderen (blijven) verzorgen. Als hun activiteiten voldoende inkomen opleveren kunnen wij op den duur onze bijdrage aan dit gezin verminderen en beschikbaar stellen aan een andere familie.
Silaine, de invalide vrouw uit een van de sloppenwijken vlak bij Perus is aanzienlijk opgeknapt dank zij de steun die we kunnen bieden. Ze is seropositief en verlamd vanaf haar middel. Door onze maandelijkse bijdrage zijn haar levensomstandigheden aanzienlijk verbeterd. Het stinkt niet meer in het huisje omdat ze zich luiers kan aanschaffen. Er is nu goed en gezond voedsel voor haar en haar drie kinderen en we hebben een nieuwe rolstoel voor haar kunnen aanschaffen. Haar dochter Francieli van 11 jaar neemt haar moeder nog steeds op haar schoot om de steile wenteltrap af te dragen. Daarna gaan ze samen naar de autobus over de moeilijke begaanbare paden in de wijk om naar het ziekenhuis te gaan. Silaine zelf maakt, in haar rolstoel, haar eigen kamer vaak schoon. En ze lacht weer. Ze ziet er duidelijk beter uit dan de vorige keer. Dank zij uw steun.
Met Maria Izabel, die getrouwd is met Jair gaat het minder goed. We waren begonnen met het maken van een kapsalonnetje voor haar, waardoor ze zelf inkomen kon genereren en wij een deel van onze maandelijkse bijdrage beschikbaar konden stellen aan een andere familie. De salon is klaar. Op de eerste foto van deze Nieuwsbrief staan de beide kinderen voor het salonnetje van ongeveer 2 bij 3 meter. Alleen de inrichting ontbreekt. Nu ziet het er naar uit dat ze borstkanker heeft, waardoor ze het werk niet meer kan doen. We zullen dan dus moeten stoppen met de investering, maar de beschikbare ruimte kan gebruikt worden als slaapkamer voor Jair, de echtgenoot, die zwerende wonden heeft over zijn hele lichaam. Maria Izabel en de beide kinderen kunnen dan in de andere kamer slapen (nu slapen ze op de grond in de keuken).