[Projecten: Cangaiba]
Cangaiba
Centro Social de Bom Jesus
In de deelgemeente Cangaiba ondersteunt RealAid het project van dona Maria de Fŕtima Feitosa, dat verbonden is aan de plaatselijke katholieke kerk.
In dit centrum wordt naschoolse opvang geboden aan circa 400 kinderen uit de omliggende favela’s.
De kinderen krijgen er tussen de middag een lunch aangeboden (rijst met bonen).
Wij steunen dit centrum en adopteren symbolisch families uit de omliggende sloppenwijken. Onze steun aan dit centrum wordt gecoördineerd door onze sociaal werker ter plaatse die tevens onze families steunt die niet aangesloten zijn bij dit centrum. Bijvoorbeeld een familie in Itaim Paulista, anderhalf uur “bussen” vanaf Cangaiba en andere families in Cangaiba. De middelen die wij beschikbaar stellen aan de families worden alle gebruikt voor opleidingen voor de kinderen die hiervoor verschillende lessen ontvangen: gymnastiek, muziek, zang. Wij steunen het jongerenkoor van dit centrum die kleding dragen waarop het embleem van RealAid is opgenomen en wij hebben de audio-installatie aangeschaft voor dit koor, dat eveneens optreedt in bijvoorbeeld ziekenhuizen.
Eind 2007 treden we op als padrinho voor 11 gezinnen met ongeveer 40 kinderen. We verbouwen huisjes voor families en huren huisjes om families buiten de sloppenwijken een onderkomen te bieden.